:: Laman Portal Rasmi ILP Kuala Langat Selangor ::

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pengumuman

1. Iklan Sebutharga Terkini. KLIK DI SINI untuk muat turun iklan sebutharga.


2. Untuk senarai kursus jangka pendek yang ditawarkan oleh ILP Kuala Langat bagi tahun 2016, sila KLIK DI SINI

 

3. Kalendar Latihan ILJTM Tahun 2016. Kilk di sini utk muat turun

You are here: Utama
 

Pencapaian ILP Kuala Langat

    Kejayaan ILP Kuala Langat
 

Pengambilan 2017

KLIK PADA BANNER UTK MAKLUMAT LANJUT

Malaysia Juara ASC 2016, Rangkul 24 Pingat Emas

E-mail Cetak PDF

Malaysia telah muncul sebagai juara keseluruhan Pertandingan Kemahiran Asean (ASC) 2016 dengan memenangi 24 pingat emas, mengatasi sasaran 15 pingat. Selain itu, kontinjen negara juga menggondol empat pingat perak, lima pingat gangsa dan enam 'Medallion for Excellence' daripada 25 bidang kemahiran yang dipertandingkan. Peserta negara, Mohamad Farhan Zaki yang memenangi pingat emas dalam bidang teknologi automobil, muncul peserta terbaik 'Best Of Nation' pada pertandingan kali ini.

Semua pingat emas Malaysia dimenangi peserta individu, antaranya dalam bidang terapi kecantikan, memasak, elektronik, penyejukbekuan dan penyaman udara, senggaraan pesawat, automobil, membuat kabinet, dandanan rambut, kimpalan dan rangkaian komputer. Malaysia menghantar 50 peserta untuk mengambil bahagian dalam kesemua 25 bidang kemahiran yang dipertandingkan.

Tahniah kepada semua yang terlibat. Malaysia Boleh!

'Kemahiran Untuk Masa Depan Lebih Gemilang',


Sambutan Hari Kebangsaan ke 59 Peringkat ILP Kuala Langat

E-mail Cetak PDF

Tarikh : 5 September 2016

Tempat : Dewan Lavendar ILP Kuala Langat

 

Sambutan Hari Kebangsaan ke 59 telah diadakan di ILP Kuala Langat sempena menyambut Bulan Kemerdekaan Negara ke 59. Pelbagai aktiviti berbentuk patriotik dan kenegaraan diadakan melibatkan kakitangan dan pelajar ILP Kuala Langat seperti pertandingan persembahan patriotik pelbagai genre oleh pelajar ILP, pertandingan melukis poster kemerdekaan dan persembahan video tentang sejarah kemerdekaan negara Malaysia. Semoga semangat Kemerdekaan ini terus membara di jiwa kita. MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

Taklimat kepada Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) Kuala Langat

E-mail Cetak PDF

Tarikh : 12 Ogos 2016

Tempat : Dewan Lavendar ILP Kuala Langat

Satu sesi taklimat telah diadakan kepada sahabat-sahabat Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM)  Cawangan Kuala Langat bertempat di ILP Kuala Langat. Taklimat ini adalah berkenaan peluang-peluang latihan dan kursus separuh masa (customised) dan juga peluang kerjasama dalam penghasilan dan pemasaran produk ( Training Cum Production) yang boleh ditawarkan oleh ILP Kuala Langat kepada sahabat-sahabat AIM Cawangan Kuala Langat yang berminat. Taklimat ini telah dihadiri oleh Pengurus AIM Cawangan Kuala Langat bersama 70 peserta sahabat AIM Kuala Langat. Taklimat disampaikan oleh Pengarah ILP Kuala Langat dan kakitangan yang terlibat dalam kursus dan latihan yang ditawarkan. Semoga sesi taklimat ini memberikan pendedahan kepada komuniti setempat di Kuala Langat tentang perkhidmatan yang boleh diberikan oleh ILP Kuala Langat.

 

 

Kursus Server Installation & Configuration dan Switching Configurations

E-mail Cetak PDF

Tarikh : 6 - 7 Ogos 2016

Lokasi : Bengkel Teknologi Komputer Rangkaian, ILP Kuala Langat

Seramai 6 orang guru dari Kolej Vokasional Sepang telah menyertai Kursus Server Installations & Configurations dan seramai 2 orang guru serta 24 orang murid dari Kolej Vokasional Sungai Buloh telah menyertai Kursus Switching Configuration Using Packet Tracer. Kursus ini dijalankan selama 2 hari bermula 6 Ogos hingga 7 Ogos 2016. Anda berminat untuk menyertai atau mengetahui kursus-kursus jangka pendek yang ditawarkan di ILP Kuala Langat? Silalah hubungi pihak Bahagian Kawalan Kualiti Latihan (BKKL) ILP Kuala Langat di talian 03-31204600 untuk maklumat lanjut.

Lawatan Kerja Timbalan Ketua Pengarah JTM Ke ILP Kuala Langat

E-mail Cetak PDF

Tarikh : 26 Julai 2016
Lokasi  : ILP Kuala Langat

Yang Berusaha, Tn Syed Mohamad Noor bin Syed Mat Ali, Timbalan Ketua Pengarah JTM telah hadir ke ILP K.Langat dalam rangka lawatan kerjanya ke semua ILJTM untuk tahun 2016 ini. Lawatan setengah hari ini bertujuan untuk memberi ruang kepada beliau menyampaikan halatuju dan cabaran Jabatan kepada barisan tertinggi Pengurusan institut bagi menjamin kualiti perkhidmatan latihan kemahiran yang diberikan oleh ILJTM. Lawatan beliau telah disambut oleh Tn Pengarah, Tn. Hj. Kamarulzaman bin Chu Abdul Rani serta Timbalan Pengarah (Pengurusan Latihan), Penolong Pengarah (Pengurusan Sumber), Penolong Pegawai Tadbir, Ketua Jabatan dan semua Ketua Bahagian/Ketua Unit.

 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

.myGovernmentKementerian Sumber ManusiaJabatan Tenaga ManusiaMSC MalaysiaMAMPUJPA1MalaysiaHRMISMDECUPU

iso 2000:2008

Institut Latihan Perindustrian Kuala Langat
Jalan Sultan Abdul Samad, 42700 Banting Selangor.
Tel: +603-31204600 Faks: +603-31204440 email: admin@ilpkls.gov.my

Dasar Privasi Dasar Keselamatan Penafian