:: Laman Portal Rasmi ILP Kuala Langat Selangor ::

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pengumuman

  • >> Peluang untuk mengikuti Kursus Jangka Pendek bagi tahun 2017. KLIK DI SINI untuk maklumat lanjut
  • >> Takwim Latihan ILJTM bagi tahun 2017. Klik DI SINI untuk muat turun takwin latihan 2017
  • >> Untuk senarai kursus jangka pendek yang ditawarkan oleh ILP Kuala Langat bagi tahun 2016, sila KLIK DI SINI
  • >> Peperiksaan akhir Sesi 2/2016 aka bermula pada 5 Disember 2016 - 16 Disember 2016.
You are here: Utama
 

Iklan Pengambilan Sesi 2/2017

Permohonan Kemasukan Bagi Sesi 2/2017 di ILP Kuala Langat telahpun dibuka. Sila muat turun borang berkenaan untuk memohon.

permohonan kemasukan

Permohonan Kemasukan bagi Program Diploma ( Format Ms Word)

Permohonan Kemasukan bagi Program Diploma ( Format Pdf )

------------------------------------------------------------------------------------

Permohonan Kemasukan bagi Program Sijil (Format MS Word)

Permohonan Kemasukan bagi Program Sijil (Format Pdf)

 

Aktiviti Akan Datang

SEMINAR PRODUK ECO FRIENDLY (INOVASI DALAM REKABENTUK DAN TEKNOLOGI)
Permohonan untuk menyertai seminar dibuka mulai sekarang.

 

 

Pencapaian ILP Kuala Langat

    Kejayaan ILP Kuala Langat

Perhimpunan Bulan Mac

E-mail Cetak PDF

Tarikh : 13 Mac 2017

Tempat : Dewan Lavendar ILP Kuala Langat

Perhimpunan Bulanan Pelajar dan Kakitangan bagi bulan Mac 2017 telah diadakan pada 13 Mac 2017 yang lalu dan merupakan aktiviti bulanan bagi ILP Kuala Langat. Antara aktiviti yang diadakan pada waktu tersebut seperti ucapan dari wakil-wakil Unit, penerangan mengenai EKSA dan sesi pengenalan dengan barisan kepimpinan baru MPP tahun 2017. Dalam ucapan opeh Pengarah ILP Kuala Langat, Tn. Hj Kamaruzaman bin Chu Abd Rani, beliau mengharapkan para pelajar ILP Kuala Langat terutamanya pelajar-pelajar baru telahpun dapat menerima dan membiasakan diri dengan aktiviti pembelajaran kerana telah berada selama 3 bulan di ILP Kuala Langat dan dlm tempoh itu pelajar sepatutnya telah mengetahui tentang perkara-perkara utama yang sepatutnya diberikan perhatian dalam meneruskan pengajian di ILPKLS.

 

Program Kempen Derma Darah

E-mail Cetak PDF

Tarikh: 13 Februari 2017
Tempat: Ruang Pameran ILPKLS

Program yang diadakan bertujuan untuk mengumpul bekalan darah Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang (HTAR) . Program Kempen Derma Darah diadakan dengan kerjasama daripada Jabatan Transfusi Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang. Program diadakan di Ruang Pameran ILPKLS bermula pukul 10 pagi hingga 4 petang. Seramai 12 orang pegawai dari HTAR telah hadir bagi menjalankan program tersebut. Seramai 34 orang kakitangan dan pelajar ILPKLS telah menderma darah.
-
-
-

 

Perhimpunan Pelajar Bulan Februari

E-mail Cetak PDF

Tarikh : 13 Februari 2017

Tempat : Foyer ILP Kuala Langat

 

Perhimpunan Bulanan Pelajar bagi Bulan Februari telah diadakan pada 13 Februari 2017. Perhimpunan Bulanan Pelajar merupakan perhimpunan wajib setiap bulan. Perhimpunan diadakan sebagai satu medium untuk pihak pengurusan bertemu dengan para pelajar dan menyampaikan maklumat dan informasi terkini kepada para pelajar. Perhimpunan dimulakan dengan bacaan doa oleh pelajar dan diteruskan dengan nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu JTM. Ucapan dan maklumat terkini disampaikan oleh Pengarah, Penolong Pengarah (Pengurusan Sumber), Penolong Pengarah BPPL, Ketua Jabatan dan Ketua Warden.

Bengkel Pengemaskinian Maklumat Staff Particular ILJTM Bagi ILP Kuala Langat

E-mail Cetak PDF

Tarikh : 16 Januari 2016

Tempat : Bilik Komputer, Pusat Sumber ILP Kuala Langat

 

Bengkel Pengemaskinian Maklumat Staff Particular ILJTM telah diadakan pada 16 Januari 2017 (Isnin) selaras dengan arahan daripada Jabatan Tenaga Manusia menerusi memo arahan Pengemaskinian Maklumat Peribadi melalui Training Management System (*TMS) di ILJTM, bernombor rujukan :JTM/HQ/100-13/7 Jilid  (69) bertarikh 11 Januari 2017. Bengkel diadakan bertujuan memastikan para pegawai dan kakitangan ILPKLS mengemaskini modul peribadi masing-masing bagi memastikan peratusan 100% oleh institut tercapai. Antara aktiviti bengkel tersebut seperti pembentangan statistik semasa, pengenalan Modul Staff dalam TMS dan pengemaskinian maklumat peribadi dalam TMS. Seramai 55 orang pegawai telah hadir dan 15 orang pegawai tidak dapat hadir kerana sedang bercuti rehat / bersalin / cuti kecemasan / tugasan luar (lawatan naziran). Bengkel telah berjalan dengan lancar dan kesemua sepuluh modul di dalam sistem telah dikemaskini oleh pegawai dan kakitangan ILPKLS

 Minggu Silatur Rahim (MSR) Sesi Januari 2017

E-mail Cetak PDF

Tarikh : 3 - 6 Januari 2017

Tempat : ILP Kuala Langat

MSR Sesi 1/2017 telah diadakan pada 3 hingga 6 Januari 2017 yang lalu untuk pelajar-pelajar baru yang telah mendaftar bagi sesi kemasukan Januari 2017. Pelbagai aktiviti diadakan seperti ceramah dari ketua-ketua unit berkenaan ILP, ceramah motivasi, aktiviti dalam kumpulan, aktiviti sukan, aktiviti kerohanian dan lain-lain lagi bagi memberikan pendedahan awal kepada pelajar-pelajar baru mengenai ILP dan membentuk jati diri yang lebih kukuh dalam diri mereka sebagai persediaan dalam memulakan kehidupan mereka sebagai pelajar kemahiran di ILPKLS.

"Kami Seluruh Warga ILPKLS Mengucapkan Selamat Datang Kepada Pelajar-pelajar Baru Sesi 1/2017"

 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

.myGovernmentKementerian Sumber ManusiaJabatan Tenaga ManusiaMSC MalaysiaMAMPUJPA1MalaysiaHRMISMDECUPU

iso 2000:2008

Institut Latihan Perindustrian Kuala Langat
Jalan Sultan Abdul Samad, 42700 Banting Selangor.
Tel: +603-31204600  Faks: +603-31204440   Email: admin.ilpkls@jtm.gov.my

Dasar Privasi Dasar Keselamatan Penafian