Jalan Sultan Abd Samad , 42700 Banting Selangor . 03-31204600  03-31204440  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pencapaian ILP Kuala Langat

Sepanjang penubuhannya, Institut Latihan Perindustrian Kuala Langat telah berjaya menunjukkan prestasi yang amat cemerlang dengan menyertai beberapa pertandingan di peringkat kebangsaan mahupun antarabangsa. Kejayaan ini secara tidak langsung membuktikan bahawa ILP Kuala Langat mampu melahirkan pelajar-pelajar, kakitangan dan tenaga kerja mahir yang berkualiti dan berdaya saing. Antara kejayaan tersebut ialah :

  Anugerah Tangan Emas Perdana Menteri 2011 Bidang Mekatronik di Pertandingan Kemahiran Malaysia (PKM) 2011.

  Johan Kategori Robot Rumblez dan Tempat ke-3 Kategori Touch of The Light di Pertandingan JTM Robot Challenge 2011

  Tempat ke-3 Kategori Mekanikal "Selak Pintu Automatik" di Pertandingan Kreativiti dan Inovasi JTM 2011

  Pingat Gangsa Kategori Mekanikal Robot EDU di International Invention, Innovation & Technology Exhibition (ITEX 2011)

  Pingat Gangsa Kategori IT Twin Computer Unit di International Engineering Invention & Innovation Exhibition (I-INVEX 2011)

  Pingat Gangsa Kategori IT Dual Computer System di International Invention, Innovation & Technology Exhibition (ITEX 2010)

  Pingat Gangsa Bidang Web Desing di Pertandingan MySkill 2010

  Johan Pertandingan Kemahiran Kreativiti Dan Inovasi Sempena Penglibatan Jabatan-jabatan Kerajaan Bagi Sambutan Maal Hijrah Peringkat Kebangsaan Tahun 2009.

-Semoga ILP Kuala Langat terus cemerlang dengan terus menyertai pelbagai pertandingan di peringkat jabatan, kebangsaan mahupun antarabangsa. Tahniah kepada warga ILP yang telah berjaya menaikkan nama ILP Kuala Langat.

Powered by JS Network Solutions